Hailey-Hailey sjukdom och Naltrexon

Naltrexon är känt för att vara tillgängligt vid behandling av substansanvändning (av alkohol eller droger) men det kan också vara till hjälp för patienter med vissa hudsjukdomar; till exempel Hailey-Hailey sjukdom. Det senare är verkligen svårt att hantera. De mest populära medlen är kortikosteroider, immunmodulatorer, retinoider och laserterapier.

Studier genomfördes hos en grupp patienter som drabbades av motstridig Hailey-Hailey-sjukdom 2016. Naltrexon användes i låga doser (LDN) mellan 1,5 mg och 3 mg per dag. Betydande förbättringar (upp till 80%) av erytem, lindring av smärta och allmän ökning av livskvaliteten registrerades hos alla patienter. Vissa patienter rapporterade förbättring av symtomen på depression.

”Det finns många mediciner som fungerar vid hudsjukdomar av skäl som vi inte helt förstår. Den exakta mekanismen för LDN vid Hailey-Hailey-sjukdomen är också oklar, men låg-dos naltrexon kan rekommenderas som ett lågkostnads- och lågriskalternativ vid behandling av Hailey-Hailey-sjukdomar samt Darier-sjukdom eller recalcitrant Grover-sjukdom. ”, Var forskarnas främsta slutsats.

Några vittnesmål från patienter

”Jag kan vittna om att LDN har fått mig ett nytt liv... inte ett liv helt utan smärta, utan ett liv där jag kan svampa och göra mina dagliga sysslor... jag hoppas e att mitt till mitt fortfarande kommer att förbättras. Mitt tillstånd har varit känt i många år... Jag vet att tålamod måstevs, men hittills är jag väldigt glad och tacksam för de förändringar som tidigare har skett. ”

”Efter elva månader med LDN har mitt hudtillstånd lägst minst 80%. För mig är det inget annat än ett mirakel! ”

”Jag uppmuntrar alla med mina tillstånd eller med kronisk smärta av annat ursprung, med autism eller depression att ge LDN och chans. Fördelarna med LDN är mycket större än vad vi kan föreställa oss, och det är praktiskt taget utan biverkningar. ”

”Jag började lågt med bara 0,5 mg per dag och ökade dosen 0,5 mg varje vecka. Vid en dos av 4,5 mg stannade jag i flera veckor. Jag upplevde gradvis förbättring men jag kände att det fortfarande fanns utrymme för bättre resultat. Min läkare sa till mig att jag kunde fortsätta öka min LDN långsamt, så länge jag fortfarande hade förbättrats med varje steg; så jag gick högre. De nya 2 månaderna har jag varit på 12 mg / dag. Jag är dock fortfarande inte säker på vilken dos jag känner mig bäst. ”

loc!

Se även